20 juni 2023
19:00

IK Oden

Referat: Hallstahammars SK FK - IK Oden

Seriefinal mot Hallstahammar i sista matchen för vårsäsongen (HSK har dock en match kvar, mot Ransta nästa tisdag).
Mycket stod på spel för båda lagen då vinnaren skulle ha ett övertag inför hösten.
Vi fick en drömstart igen då Dennis återigen var klinisk när han gjorde 1-0 på friläget som Karwan serverade efter bra förarbete av Amadeus. Då hade det bara gått 7 minuter av matchen!
Men HSK gav inte upp utan fortsatte att göra det dom är bra på, långa inkast och frisparksinlägg.
Vårt försvar var dock fortsatt stabilt och Jocke som sista utpost var alert och tog det som gick förbi backlinjen.
Vi hade några lägen att utöka ledningen men 0-1 stod sig i halvtid.
1:a halvlek
7' 0-1 Oden genom Dennis (assist Karwan)
11' Karwan tar emot ett instick, vänder fint bort sin försvarare och skjuter i burgaveln
16' Bra frisparksinlägg av HSK och deras högerback som flyttat upp når högst och nickar utanför vid bortre stolpen
21' Gult kort på Dalibor för protest mot domslut. Därmed är han avstängd nästa match p g a 3:e varningen.
22' Farligt frisparksinlägg igen av HSK som Jocke plockar ner hårt trängd av flera spelare, bra aktion!
23' Inlägg av Ranny till Karwan som kommer fri men mittbacken hinner bryta precis när Karwan ska skjuta
24' Riktigt bra anfall av Oden där bollen går mellan flera spelare och anfallet avslutas med att Morat avlossar bössan men tyvärr smiter bollen precis utanför högra stolpen
28' Långt inkast av HSK som letar sig fram till hyperfarlige Pasi som skjuter ett lågt skott från nära håll som Jocke störtdyker och räddar!
35' Nytt långt inkast som går fram till Pasi som tar sig förbi Dalibor och skjuter i burgaveln, nära där!
39' Frisparksinlägg av Dalibor som Karwan nickskarvar till Dennis som nickar över i bra läge

---------

Andra halvlek inleddes med en jätteräddning av Jocke som parerar ett stenhårt skott från Elton i HSK som vänt bort sin försvarare och har drömläge egentligen!
HSK försökte avväpna vårt försvar som dock stod pall, samtidigt som vi hela tiden högg på kontringslägena. Efter att HSK:s målvakt gjort en omöjlig räddning på Dennis avslut så kom 0-2 på ett mönsteranfall då Marko bröt ett uppspel, serverade Johan som bröt in från höger och hittade Dennis vid bortre och denna gång kunde han sätta bollen i tomt mål!
Här borde matchen varit avgjord men så bjöd vi in HSK i matchen igen, bara 5 minuter senare när Ranny lite klumpigt fäller HSK:s högerytter i straffområdet.
Straffen satt stenhårt i vänstra hörnet utan chans för Jocke och 1-2 medförde "game on".
Och det var ytterst nära kvittering när Pasi kom fri med Jocke som tajmade utrusningen fel, blev rundad och Pasi sköt mot öppet mål men då kom Oscar som den räddande ängeln och räddade målet med en benparad!
Sedan drog HSK på sig en utvisning när deras nr 24 höll fast Karwan i ett friläge och därefter hämtade de sig inte, utan vi kunde hålla undan till en skön seger i seriefinalen!

2:a halvlek
47' HSK:s Elton kommer fri efter att deras nr 9 hoppat över bollen, han dröjer dock med skottet men får på en stenhård träff då Jocke gör en fantastisk reflexräddning!
55' Gult kort på nr 9 i HSK som sparkar ner Morat bakifrån utan chans på bollen, nära utvisning där
57' Nr 9 i HSK vinner bollen på sista tredjedelen och skjuter ett tungt skott som Jocke räddar
58' Karwan nickskarvar bollen till Dennis som kommer fri men en back slänger sig och täcker skottet till hörna
60' Karwan passar Hadi som spelar Dennis i djupled och han ruschar fort fram till straffområdeslinjen och skjuter ett hårt skott som går över ribban
63' Frispark av HSK som nickas via Dalibors huvud till hörna
64' Snabb kontring där Karwan kommer loss på högerkanten och spelar diagonalt framåt till Dennis som har öppet läge från 5 meter men målvakten gör en omöjlig enhandsräddning och styr ut bollen till hörna!
65' 0-2 Oden genom Dennis (assist Johan)
70' HSK får straffspark när Ranny fäller en motståndare i vårt straffområde
71' 1-2 HSK på straffspark genom nr 6 Mathias Andersson
75' Djupledsboll av HSK som Pasi är först på och han petar bollen förbi Jocke som är på väg ut, sedan skjuter han mot tomt mål då Oscar störtdyker och räddar med benet!
77' Direkt rött kort på nr 24 i HSK för fasthållning i friläge på Karwan
81' Gult kort på nr 28 i HSK för stämpling på Marko. Borde ha varit direkt rött för han gick med båda sulorna först.

Detta var en seger men kriget är inte vunnit för att citera en berömd fältherre.
Halva säsongen är spelad och vi kommer att leda serien med minst 4 poäng inför hösten.
Vi är oerhört nöjda och stolta med lagets insats under våren som har varit i princip prickfri.
En sak att nämna är att vi har 13 olika målskyttar på de 38 mål som vi producerat hittills! Bara det är en styrkedemonstration samt det faktum är att vi har använt ett 20-tal spelare i dessa matcher.
Till matchens lirare idag utnämner vi hela laget för det var en laginsats utan dess like som gav tre poäng ikväll!